Vragen waar je altijd al een antwoord op wilde!

Fijn dat je een bezoek brengt aan deze pagina. Wellicht heb je al veel (positiefs ;-)) over onze school gehoord en zijn er toch enkele vragen waar je een antwoord op wil. Hieronder vind je (hopelijk) het antwoord terug!

Blijft basisschool Atlantis bestaan?

Kort, maar krachtig: JA!

In de lange vorm:
Afgelopen periode communiceerde de media wat ongelukkig. Naast het huidige schoolgebouw, stonden tot enkele jaren geleden ook nog oude schoolgebouwen. Deze werden inmiddels afgebroken en hier wordt hard gewerkt aan het nieuwe project “De Maeskens”. Ja, de voormalige schoolgebouwen (van de Wamp) moesten wijken voor het nieuwbouwproject.
Het huidige schoolgebouw blijft bestaan.

Daarnaast zullen we volgend schooljaar ons schoolgebouw delen met “de 3master” uit Retie. Wij varen onze eigen koers, zoals we dat reeds deden. Onze derde graad krijgt een gloednieuw klaslokaal en ook in onze klassen worden en werden heel wat aanpassingen gedaan om onze leeromgeving nog stimulerender te maken. Benieuwd naar het resultaat?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of plan een bezoekje!

 

De 3master is een school voor buitengewoon onderwijs die volgend aanbod in Arendonk zullen meebrengen:

  • Onderwijs aangepast aan leerlingen met een licht mentale beperking en/of een leerachterstand (type basisaanbod)
  • Onderwijs aangepast aan leerlingen met of een taal- en spraakproblematiek (type 7).

Aangezien jullie anders werken dan traditionele scholen, bereiken jullie leerlingen dan de eindtermen?

Wij zijn een school van het GO!. Dit wil zeggen dat wij ons houden aan het pedagogische project van het GO! We houden ons dus ook aan leerplannen en de eindtermen. Wat we leren, ligt dus vast en is in elke Vlaamse school hetzelfde. “Hoe” we leren, daar zit het verschil.

Op het einde van het zesde leerjaar doen wij ook mee met de OVSG toetsen. Dit zijn toetsen die door alle zesdejaars worden afgelegd om te zien of de leerstof en eindtermen bereikt zijn. We bereiken na het zesde leerjaar dezelfde eindtermen maar doen dit op een andere manier. Onze bouwstenen: betekenisvol, actief-creatief, zelfsturend, zelfregulerend, zelfontdekkend, sociaal en zelfreflecterend leren vormen onze basis.

Aangezien jullie anders werken dan traditionele scholen, kunnen de leerlingen daarna aansluiten in het middelbaar?

Zeker. Leerlingen die afstuderen aan onze school hebben een rugzak vol kennis en vaardigheden die ze in het middelbaar kunnen gebruiken. De richting kiezen onze leerlingen zelf.
Wat ligt binnen je interesses?
Waar krijg jij energie van?
Is het wetenschap, taal,..?

In jouw basisschoolcarrière heb je alles geleerd wat je nodig hebt om in het middelbaar jouw talent achterna te gaan.

Gaan jullie ook zwemmen?

Jazeker. Vanaf onze eerste kleuterklas gaan onze kleuters naar het zwembad om aan watergewenning te doen. Vanaf het eerste leerjaar gaan ze 3-wekelijks zwemmen. We moedigen je graag aan om op geregelde basis te gaan zwemmen met je kind; dat maakt dat ze zich snel veilig in het water voelen.

Wat zijn de schooluren?

voorschoolse opvang vanaf 06.30 uur
voormiddag van 08.40 – 11.55 uur
namiddag van 13.00 – 15.20 uur
naschoolse opvang tot 18.00 uur

 

In Arendonk is er geen buitenschoolse opvang, waardoor de kinderen elke weekdag (ook op woensdag) tot 18.00u op school kunnen blijven!

Met welk CLB werken jullie samen?

We werken samen met het CLB (Centrum voor LeerlingenBegeleiding)

GO! CLB Fluxus
info@goclbfluxus.be 
goclbfluxus.be 
Waterheidestraat 19 – 2300 Turnhout

Hoe verloopt de organisatie met de 3master?

Elke school zal zijn eigen klaslokalen hebben in ons schoolgebouw. Enkele lokalen zullen “polyvalent” zijn. Dat betekent dat beide scholen gebruik kunnen maken van de lokalen. Uiteraard op verschillende momenten.

Wat vastligt is dat het startuur van beide scholen een (klein) half uur uit elkaar zal liggen om de veiligheid aan de schoolpoort te waarborgen. 

Onze buitenruimte is voldoende groot, zodat beide scholen van de speelzones gebruik kunnen maken. We kiezen er bewust voor om de kinderen van de beide scholen apart te laten spelen.

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet? Stel je vraag dan door op de knop hiernaast te klikken!

Stel je vraag