Wat na de basisschool?

Zit jij in het vijfde of zesde leerjaar? Dan is deze pagina speciaal voor jou!
Klaar met de lagere school … En je stelt je de vraag wat nu?

 

We zijn er als school van overtuigd dat al onze kinderen talent hebben. Daarom werken we heel graag samen met Talentenschool Turnhout, een secundaire school in Turnhout met een Persoonlijke, Innovatieve en Talentontwikkelende aanpak. Kortom: een school met PIT! Doorheen het schooljaar maken onze leerlingen op regelmatige basis kennis met Talentenschool Turnhout en hun ruim studieaanbod (Talent-academy, Talentendag en STEM-dag). Veel van onze kinderen vervolgen dan ook hun weg richting deze school en gaan hier verder aan de slag met hun eigen talenten. 

 

Talentenschool Turnhout wil iedere leerling uitgedaagd en goed voorbereid naar de eindmeet brengen van het secundair onderwijs. Met een rugzak waar ze trots op zijn en die bruikbaar is in het verdere leven.

Om dit waar te maken krijgen de leerlingen vanaf het 1ste jaar A-stroom en B-stroom een brede basiskennis mee, maar kunnen ze ook kiezen uit talent- en praktijkmodules. Weten ze al waar hun talent ligt, dan kunnen ze zich heel doelgericht voorbereiden op de tweede graad, maar als ze nog zoeken en twijfelen kunnen ze proeven van alle vakken waaruit ze in de tweede graad kunnen kiezen. Op het talentenrapport zie je als ouder het persoonlijke traject van de leerling dat hij met zijn leerkracht en coach bespreekt tijdens het groeigesprek.

Door hun Cognosco-aanpak in de A-stroom en Flextra-aanpak in de B-stroom heeft Talentenschool Turnhout niet enkel aandacht voor kennis, maar ook voor vaardigheden, attitudes en 21ste-eeuwse competenties. Hun leerlingen bereiken hierdoor niet enkel op een kwaliteitsvolle manier de eindtermen, maar beschikken na de eerste graad over extra competenties die nodig zijn voor de uitdagingen van morgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leerlingen die interesse hebben in STEM worden binnen Talentenschool Turnhout op hun wenken bediend. Vanaf het 1ste jaar kan je voluit kiezen voor STEM-modules, bovenop de vakkencluster STEM, die leerlingen uitdagen om probleemoplossend op zoek te gaan naar technologische problemen. Hiernaast worden leerlingen tijdens onderzoek uitgedaagd in out of the box-projecten.

Talentenschool Turnhout beschikt over een nieuw en compact schoolgebouw, uitsluitend bestemd voor leerlingen van de 1ste graad, waardoor de overgang van lagere school naar secundair vlot en veilig verloopt.


Schoolgebouw Talentenschool Turnhout

In de hogere graden kunnen de leerlingen kiezen tussen zeven departementen (ASO, TSO of BSO). Ligt hun talent in het creatieve, dan kiezen ze het beste een richting uit het departement Kunst en creatie. Is de leerling taalgevoelig, dan vindt hij vast zijn weg in het departement Taal en cultuur. Leerlingen die gefascineerd zijn door de wonderen van de natuur vinden hun uitdaging in het departement STEM-wetenschappen. Heeft de leerling dollartekens in de ogen kan hij zich laten inspireren in het departement Economie en organisatie. Is de leerling geboeid door zorg voor anderen kan hij zijn talent kwijt in het departement Maatschappij en welzijn. Leerlingen met een passie voor wetenschap en techniek kunnen terecht in het departement STEM-technieken. Wil de leerling tot slot gasten verwennen op een hoog culinair niveau, dan kan deze terecht in het departement Voeding en horeca

 

Overeenkomsten Verschillen
Kwaliteitsvol
Persoonlijke aanpak en zorg
Innovatieve aanpak
Talent staat centraal
Activerend leren
Pedagogisch project van het GO!
Nieuwe leerkrachten
Nieuwe schoolomgeving
Meer gerichte studiekeuze maken 

Door onze nauwe samenwerking met Talentenschool Turnhout zet onze school maximaal in op een goede doorstroom van informatieen voelt elke leerling zich snel thuis in het secundair onderwijs.

Geïnteresseerd?
Klik dan zeker even door naar de website van Talentenschool Turnhout