Veelgestelde vragen – algemeen

Wat zijn de schooluren?

voorschoolse opvang vanaf 06.30 uur
voormiddag van 08.40 – 11.55 uur
namiddag van 13.00 – 15.20 uur
naschoolse opvang tot 18.00 uur

 

In Arendonk is er geen buitenschoolse opvang, waardoor de kinderen elke weekdag (ook op woensdag) tot 18.00u op school kunnen blijven!

Bereiken de leerlingen de eindtermen?

Wij zijn een school van het GO!. Dit wil zeggen dat wij ons houden aan het pedagogische project van het GO! We houden ons dus ook aan leerplannen en de eindtermen. Op het einde van het zesde leerjaar doen wij ook mee met de OVSG toetsen. Dit zijn toetsen die door alle zesdejaars worden afgelegd om te zien of de leerstof en eindtermen bereikt zijn. We bereiken na het zesde leerjaar dezelfde eindtermen maar doen dit op een andere manier. Onze bouwstenen: betekenisvol, actief-creatief, zelfsturend, zelfregulerend, zelfontdekkend, sociaal en zelfreflecterend leren vormen onze basis.

Met welk CLB werken jullie samen?

We werken samen met het CLB (Centrum voor LeerlingenBegeleiding)

GO! CLB Fluxus
info@goclbfluxus.be 
goclbfluxus.be 
Waterheidestraat 19 – 2300 Turnhout

Kunnen de leerlingen aansluiten in het middelbaar?

Zeker. Leerlingen die afstuderen aan onze school hebben een rugzak vol kennis en vaardigheden die ze in het middelbaar kunnen gebruiken. De richting kiezen onze leerlingen zelf. Wat ligt binnen je interesses? Waar krijg jij energie van? Is het wetenschap, taal,..? In jouw talentenschoolcarrière heb je alles geleerd wat je nodig hebt om in het middelbaar jouw talent achterna te gaan.

Gaan jullie ook zwemmen?

Jazeker. Vanaf onze eerste kleuterklas gaan onze kleuters naar het zwembad om aan watergewenning te doen. Vanaf het eerste leerjaar gaan ze 3-wekelijks zwemmen. We moedigen je graag aan om op geregelde basis te gaan zwemmen met je kind; dat maakt dat ze zich snel veilig in het water voelen.

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.