Gezondheid

Gezond en afvalvrij knabbelen en drinken

De gezondheid van onze leerlingen is ongelooflijk belangrijk. Daarom hebben wij gekozen om een suikervrije school te zijn op het gebied van drankjes. Alle leerlingen drinken water. Ze krijgen dit op school of brengen dit van thuis mee.

Tijdens de voormiddagspeeltijd eten we fruit of groenten die we van thuis meebrengen. Voor de namiddagspeeltijd eten we een ‘gezonde’ koek (zonder chocolade). Koeken gaan in een koekendoos zodat we afval op school zoveel mogelijk vermijden.

Ochtenddans

Dinsdag en donderdag zijn onze dansdagen!
Elke klas wordt uitgedaagd om voor een bepaalde periode de ganse school een dansje aan te leren tijdens onze ochtenddans.

Spelinitiatie

Bij de start van de middagpauze gaan de leerkrachten samen met de leerlingen naar beneden en brengen ze een activiteit op gang met de kinderen. Dit kunnen spelletjes zijn, maar ook een looptochtje op het domein. Door de kinderen deze activiteit(en) te laten doen, inspireren we hen om nog meer samen te spelen tijdens de pauzes. 

Zwemmen

Tweewekelijks begeven onze leerlingen zich naar het zwembad van Arendonk om er te gaan zwemmen. Onze kleuters spelen en ravotten vooral in het water en naarmate de leerlingen ouder worden leren we hen zwemmen en overlevingszwemmen!